Стойчо Стоев: Локо София няма да тренира така, както в Лудогорец


F.

Отборът на Локомотив София започна подготовка за сезон 2023/24 с група от 13 футболисти. От тях с договори са 12 играчи, а един е на проби.

"Когато видях, че ме търсят от Локомотив, знаех защо ми се обаждат. Това е моят роден клуб. Бил съм треньор на много отбори, но никога на Локомотив. За мен това е сантиментален момент. В нито един момент не съм спрял да следя какво се случва в българския футбол. Имам свои канали в Европа и по тях научавам как се развива футболът. Мога да ви уверя, че в Локомотив няма да се тренира по начина, по който това ставаше в Лудогорец, тъй като играта се развива. Това, на което ще наблегна, е атакуващият футбол. Това са моите виждания за играта. Такъв ще бъде Локомотив, както по времето, когато аз играех за него. Ще се опитваме да доминираме, поне срещу повечето отбори. Искам да изградим постоянство в представянето си, защото това означава, че имаме класа", каза новият треньор на Локо - Стойчо Стоев пред медиите.

Той добави, че с радост би приел всеки един качествен играч в тима.

"Всеки един добър футболист е добре дошъл. Без значение българин или чужденец. Важно е да ни свърши работа", добави бившият наставник на Хасково, Миньор Перник, Монтана, Левски и Арда.

В щаба на Стойчо Стоев ще влязат Ивайло Захариев, който досега бе треньор в школата. Той ще съчетава функциите на анализатор и помощник-треньор. Владимир Манолков ще бъде треньор на вратарите. Все още обаче се търси кондиционен треньор. 

От понеделник футболистите на Локомотив започват двуседмичен лагер, който ще се проведе в хотел в София. 

196