Лудогорец е аут от Европа след драма с дузпи


F.

Лудогорец отпадна от евротурнирите. Разградчани загубиха след изпълнения на дузпи от Андерлехт. В редовното време домакините победиха с 2:1 в мача реванш от първата плейофна фаза на Лигата на конференциите. Първата среща обаче приключи - 1:0 за разградчани  и така се стигна до продължения и дузпи.

Резултатът бе открит от домакините в началото на мача, след като Франко Русо си отбеляза автогол. Бърнард Текпетей отправи удар от разстояние в 22-ата минута, но топката срещна левия страничен стълб на вратата на Барт Вербруген. След това топката попадна във Франко Русо, който вкара във вратата на Андерлехт, но аржентинецът беше в положение на засада при удара на Текпетей и попадението логично не беше зачетено. 

20 минути преди края Андерлехт стигна до втори гол. Слимани свали топката към Версхеерен, който бе на чиста позиция и с диагонален удар преодоля вратаря. 

Игор Тиаго бързо върна Лудогорец в играта. Само две минути по-късно нападателят се разписа след центриране на Десподов - 2:1. Така мачът влезе в продължения, където Якуб Пиотровски получи втори жълт картон. Нов гол обаче не падна и така се стигна и до дузпи. Там Лудогорец пропуснаха и при трите си опита, а домакините вкараха всичките си дузпи.

590