Херо: Лудогорец превишава като класа и възможности всички останали отбори


F.

Преди двубоят от 19-ия кръг тази събота между Спартак Варна и Лудогорец Разград, старши треньорът Димитър Димитров и футболистът Александър Цветков говориха пред медиите. 

"Мисля, че това, което бяхме планували по отношение на подготовката на отбора, го изпълнихме. Доволен съм от условията, от възможностите, които имахме да тренираме и контролните срещи, които проведохме. Надявам се това вече да се покаже, когато започнат официалните мачове", каза Димитров.

"Направихме селекция за нов отбор, както виждате. Имахме идеята и желанието да вдигнем нивото на потенциала, който имаме. Убеден съм, че с този потенциал, който имаме няма да имаме тази незавидна позиция, ще бъдем много по-далече от това място. Но, такива са реалностите. Търсихме да направим отбор, който да може да се бори за всички мачове, защото знаете, че сме изостанали със 7-8 точки от чертата за спасение. За разлика от другите ние трябва да наваксаме и да ги надскочим в определени срещи. Този потенциал, който имаме в момента е по-качественият и надявам се този потенциал да покаже своите качества и стойности, когато започне първенството. Това е най-важното. Каквото и да си говорим сега, най-важни са резултатите. Те ще са показателни за нас и нашия избор на селекция", категоричен бе Димитър Димитров.

Отново специалистът показа своя оптимизъм по отношение на запазването на тима сред най-добрите в Първа лига:

"Да знам, в каква позиция се намираме. Оптимист съм в това отношение, мисля, че потенциалът ще ни помогне за това. Надявам се освен потенциалът, да има и морални качества в характера на всеки един, защото всеки един мач ще бъде на всяка цена. Дано да имаме такива силни характери, за да излезем с чест от всеки двубой".

На въпрос дали ако отборът беше срещнал Лудогорец в друг етап от шампионата щеше да има друга тежест, Димитров отговори:

"Ако бяхме срещнали Лудогорец по-късно, действително щяхме да имаме по-голяма обиграност, някаква стиковка между отделните футболисти и звена. Като цяло отборт на Лудогорец превишава като класа и като възможности всички останали отбори. Аз мисля, че шансове винаги има, независимо, че те са фаворита в този мач. Ние ще се опитаме да вземем това, което можем. Ще търсим максимума, а пък ако се получи и по-малкото няма да бъдем разочаровани".

Всички нови футболисти са готови чисто документално да започнат първенството, каза още Димитров. Няма сериозни контузии в отбора, коментира наставникът на "соколите". Запитан кой ще изведе отбора с капитанската лента в събота срещу Лудогорец – специалистът каза, че това не е най-важното, а важно е какво ще покаже отборът на терена.

"Козовете ни са, че съперниците ни не познават нашия отбор и качествата на нашите фуболисти. До известна степен в това отношение можем да ги изненадаме", категоричен бе Димиктър Димитров – Херо.

Опорният халф, който добре се справя и в центъра на защитата на "соколите", Александър Цветков изрази увереност, че поставените цели ще бъдат постигнати:

"Вярваме, че ще постигнем поставената пред нас цел, че ще се спасим. Ако не вярвахме защо сме се събрали изобщо. Вярваме, че нещата ще се получат",  коментира Александър Цветков. Футболистът каза още, че независимо, че в отбора има много нови хора и той е един от тях, са успяли да се сприателят. "Колективът е на едно доста добро ниво, бих казал. Аз лично се чувствам добре. В България не е трудно да се климатизираш бързо в друг отбор", коментира Цветков.

ФК "Спартак" Варна излиза в първа среща от пролетния дял на efbet лига срещу ПФК "Лудогорец" Разград тази събота (11.02.) от 15:00ч. на стадион "Спартак".

Междувременно Спортно техническата комисия към БФС излезе със следните решения:
Срещата от XX-ти кръг между отборите на ПФК "Хебър 1918“ и ПФК "Спартак 1918“ Вн ще се играе по програма на 20.02 (понеделник) от 14.30 часа, вместо от 17.00 часа. Домакинството на "соколите" на "Ботев" Враца, мач от XXI-ия кръг на Първа професионална лига ще се играе от 15:00ч. на 25.02. (събота), а гостуването на "Арда" (Кърджали), мач от XXII-ия кръг, ще е от 17:00ч. на 06.03. (понеделник).

368