Любо Пенев продължава да бъде черна котка за Лудогорец, въпреки съдийска помощ (видео)


F.

Лудогорец не успя да запише успех срещу Царско село. Отборът воден от Любослав Пенев завърши наравно - 1:1 с шампионите в Разград в среща от 9-ия кръг на родния елит. Така Лудогорец продължава да няма победа над тим, воден от Любо. До преди този мач разградчани дори не бяха вкарвали гол на тим, воден от Пенев. Днес те поне успяха да сторят това.

Спорни съдийски решения обаче белязаха и този мач на Лудогорец. Реферът даде две дузпи за домакините и не отсъди една такава за гостите. В 27-ата минута Иван Бандаловски игра с ръка при един рикошет и арбитърът веднага посочи бялата точка. Зад топката застана Ихиньо, който хладнокръвно откри - 1:0. В началото на втората част "червените" имаха претенции за дузпа. Центриране на Андерсон Кордейро се удари в ръката на Георги Терзиев, но дузпа за Царско село не бе дадена, макар да ситуацията да бе сходна с тази от първото полувреме. 

В 83-ата минута реферът обаче нямаше колебания и даде нова дузпа за Лудогорец. Новото попълнение Десподов финтира Ивайло Марков и бранителят го препъна. Зад топката застана влезлият като резерва Клаудиу Кешерю, но силният му шут мина над вратата.

Все пак "царете" заслужено стигнаха до гол, като това стана в самия край на мача. Поредното центриране от фланга този път донесе необходимия ефект за гостите от Царско село. Появилият се като резерва Лъчезар Балтанов се оказа на най-добрата позиция и успя да се разпише за крайното 1:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



234