Витоша Бистрица спря дa съществува


F.

Тимът на Витоша Бистрица приключва със своето участие във второто ниво на футболната ни лига. Играчите на отбора са били уведомени, че няма да участват в първенството, както и в турнира за Купата на България. "Бистришките тигри" ще продължат да работят върху своята детско-юношеска академия, потвърдиха от клуба.

Костадин Ангелов заяви пред колегите от Dsport, че е напуснал клуба още сутринта и решението за разпускането на отбора е на собствениците.

На Витоша Бистрица му предстоеше визита на Черноморец Балчик в двубоя от турнира за Купата, а в събота трябваше да пътува за мач с Нефтохимик в Бургас. Втора лига вече започна с отбор по-малко, след като Дунав Русе не започна участие. Преди няколко дни Локомотив Горна Оряховица също обяви, че е в лошо финансово състояние и бъдещето не е ясно.

Преди миналата година тимът изпадна от елита на българския футбол след няколкогодишно присъствие сред най-добрите, но лоши резултати и проблеми с мениджмънта запратиха тима във Втора лига. През годините в отбора преминаха играчи като Емил Гъргоров и Даниел Пеев. В отбора игра и министър-председателят на България - Бойко Борисов. В последните дни той взимаше участие в мачове на ветераните на бистричани.

307