Ботев Пловдив сложи край на добрата серия на Левски


F.

Ботев Пловдив се наложи с 2:1 над гостуващия Левски в среща от 7-ия кръг на родния шампионат. Двубоят може би ще се запомни най-вече с боя, който си спретнаха "сините" фенове. Още през първата част ултраси от две фракции на Левски се сбиха, което доведе до намеса на полицията.

Иначе на терена бе интересно, особено в средата на първата част, когато паднаха трите бързи гола. В 14-ата минута Атанас Илиев беше изведен отлично от Цикарски, който мина през няколко бранители, и технично прати топката зад Ники Михйлов - 1:0.

В 21-ата минута Матео Стаматов сбърка с изграждането на левскарска атака. От това се възползва Славчо Шоколаров, който отправи прецизен до милиметър пас за Атанас Илиев, който с мощен шут остави Михайлов без възможност за адекватна намеса. Малко преди двата гола на Ботев - Радослав Цонев получи травма в коляното и се наложи да бъде заменен принудително от французина Тома Даске.

Гостите обаче се върнаха в срещата в 27-ата минута, когато Борислав Цонев беше точен от дузпа. Нарушението беше извършено срещу десетката на "сините" от Филипов.

След почивката головите ситуации бяха по-малко. В 55-ата минута Найджъл Робърта потърси топката на първа греда при центриране от корнер и беше много близо до това да отбележи. Изстрелът му с глава обаче премина на сантиметри от десния страничен стълб на Аргилашки.

Лошите новини за Левски обаче продължиха. Втора принудителна смяна трябваше да прави Георги Тодоров. 20 минути преди края, Матео Стаматов се приземи лошо на дясното си коляно и това доведе до неприятна негова контузия. Така на терена трябваше да се появи Орлин Старокин.

Малко преди края на мача Стивън Петков свали с гърди за Стайн Спиерингс, който шутира силно от границата на наказателното поле, но Аргилашки бе достатъчно стабилен и спаси.

Така Левски прекъсна добрата си серия от три поредни победи. Ботев пък взе глътка въздух, тъй като в последно време бе забравил вкуса на победата.

203