Георги Тодоров: Не съм щастлив, че се върнах отново в Левски (видео)


F.

Временният треньор на Левски - Георги Tодоров даде пресконференция преди утрешния мач на "сините“ срещу "Арда“ в Пловдив.

Той бе категоричен, че не е имал и миг колебание да поеме тима в момент, когато ръководството прави всичко по силите си да стабилизира клуба, а привържениците даряват и последните си пари. Георги Тодоров, който днес празнува 64-ия си рожден ден, си пожела победа в утрешния двубой като подарък за празника.

"Много е кратък периодът, за да се прави каквото и да е било. Искам да се промени играта в средата на терена и да се държи повече топката, защото ние сме Левски. Когато няма победа отборът, нормално е футболистите да бъдат затормозени психически. Това е проблем. Сигурно не им е леснo, но затова говорим за професионализъм. Те трябва да улеснят ръководството за събирането на средствата. Много трудно можем да играем атакуващ футбол, когато топката е назад. Няма широчина в отбора. Това също е проблем. Трябва да играем комбинативен футбол и да се надиграваме. Мисля, че футболистите са много добри, но това се показва на терена. Не съм щастлив, че се върнах отново. Това означава, че нещата не са се случили. Вярвайте, през тази годината в клуба наистина всичко беше на ниво. Отдавна не е имало такива условия. За съжаление, отново се връщаме на изходна точка. Още не сме говорили за целите. Наско ми се обади и ме попита дали мога да помогна. Естествено, че няма как да му откажа, защото хората в момента даряват и последните си пари. Аз съм от два дни. Мога да кажа, че някакъв живот се върна в отбора. Виждам някакво настроение. Правят ми впечатление някои неща. Аз няма да пренебрегна никого. Независимо дали му изтича договорът", коментира Тодоров.

"С Наско сме говорили за около 5 минути. Вчера имахме малко по-дълъг разговор. Една къща се строи от основите, а не от комина. Такъв дисбаланс... Не искам да коментирам. Щом съм приел, аз си нося кръста. Имаме двама централни защитници с по 7 картона и единият има проблем, но стиска зъби. Колкото мога, ще помогна. Много е важен мачът утре. Обстановката и настроението в отбора водят до победи. Повярвайте ми. При загуби започват да се търсят виновници. Достатъчно гледахте мача с "Локомотив" и можете да направите оценка какво не се е получило. Аз обаче да коментирам това, не е коректно. Не е коректно към Петър Хубчев. "Арда" е добре групиран отбор. Играят много организирано в защита и играят на контраатака. Имат добри изпълнители на статични положения. Ние трябва много да искаме победата, за да я постигнем. Не покажем ли добра игра, много трудно ще стане. Може да стане нещо случайно, но след това няма да ни чака нищо хубаво", допълни наставникът.

338