Токов удар на Герена - Берое удари Левски, а Камбуров продължава да пише история


F.

Берое се наложи с впечатляващото 3:1 над Левски и то насред "Герена" в среща от 5-ия кръг на родния шампионат. Тимът от Стара Загора изигра отлично срещата и в крайна сметка се поздрави с успех. "Черните котки" за "сините" и днес бяха Педро Еуженио и Мартин Камбуров. Особено впечатляващо бе постижението на втория, който реализира 2 гола в днешния мач и така общо всичките му попадения във вратата на Левски станаха 20 броя.

В 12-ата минута срещата беше прекъсната за 24 минути, тъй като осветлението на "Герена" изгасна временно. Четирите прожектора имаха нужда от сериозно време, за да светнат отново. Малко след като това се случи - Берое поведе. В 18-ата минута Педро получи от Минчев, опита удар, но той бе блокиран. Цветков върна за Педро и той прати топката в мрежата с плътен удар по земя - 0:1.

Малко преди почивката Бандаловски нацели греда.  В 54-ата минута  Берое стигна до втори гол. При бърза атака Педро изведе Камбуров на стрелкова позиция и нападателят не сбърка сам срещу Миятович - 0:2. В 67-ата минута отново Камбуров наказа домакините. След нова бърза атака за Берое - Педро излезе на стрелкова позиция и стреля, но Миятович изби. Топката попадна в Мартин Камбуров, който я прати в мрежата със силен удар - 0:3 и гол номер 20 за Machine Gun във вратата на Левски.

В 76-ата минута Левски все пак върна един гол. Мазурек се възползва от грешка в отбраната на гостите и прати топката в мрежата с удар от пеналта. До края обаче до нов гол не се стигна и така "сините" инкасираха неприятна загуба, която им е първа в родния шампионат за новия сезон.

410