Левски взе своето срещу Ботев Пловдив


F.

Левски постигна успех с 3:1 над гостуващия Ботев Пловдив в среща от 3-ия кръг на родния шампионат. Давиде Мариани беше точен с далечен изстрел в 10-ата минута, давайки аванс на своя тим. "Канарчетата" обаче имаха мечтан край на първото полувреме, тъй като Кардосо изравни в 45-ата минута.

Мариани върна преднината на домакините с гол от фул в 51-ата минута. Футболистите на "канарчетата" обаче имаха своите претенции към съдията Никола Попов заради нарушението срещу Паулиньо, което отсъди. Филип Филипов беше играчът, в чийто действия главният съдия видя нередност, но на повторенията стана ясно, че играчът на Ботев Пловдив не бе направил нищо не редно.

Така или иначе Иван Горанов направи резултата 3:1 - десетина минути преди края. Левият бранител направи страхотно двойно подаване със Станислав Костов отляво на наказателното поле на Ботев и се озова на стрелкова позиция непокрит. От мощния му удар топката се отклони с малко от крака на Аргилашки, но се озова в мрежата му, като по този начин бе фиксиран крайния резултат.

375