Нов обрат - Бербатов пред завръщане в националния отбор


Н. Гавазов

Националният селекционер на България Станимир Стоилов говори пред медиите при завръщането на тима от Русия, където трикольорите играха приятелска среща с домакините и я загубиха с 0:1. В изказването си Мъри за пореден път обяви, че ако Бербатов иска да се върне, е добре дошъл.

"На пресконференцията след мача ми бе зададен въпрос дали очаквам нови футболисти за мача с Англия в това число и Бербатов и аз отговорих, че Митко винаги е добре дошъл в отбора стига да прецени той. По този случай обаче няма нищо ново. Поне аз не знам за някакво развитие", коментира Стоилов, който продължи:

"Митко точно и ясно изрази позицията си. Сега да се превръщаме на детска градина и да си играем на иди ми - дойди ми, няма да стане. Ако той има желание, е добре дошъл. Но да ходим отново и да се увещаваме като малки деца... Смятам, че той е достатъчно умен и интелигентен за да вземе такова решение", поясни Стоилов.

Освен че похвали играта на трикольорите срещу Русия, националният селекционер изрази съжалението си от многото контузени и отказали се от националния тим състезатели. "Съжалявам най-много за контузените и отказалите се от националния отбор футболисти. С тях щяхме да имаме далеч по-голям избор и по-добра конкуренция. България щеше да е много по-силна с Иванков, Томашич, Тунчев, Бербатов, Благо, Пеев.... Не говоря за титуляри и резерви, а принципно за конкуренция в състава", добави Стоилов.

121