Локо Пловдив изненада Черно море във Варна (видео)


В. Мухарски

Локомотив Пловдив се наложи с 1:0 при визитата си на Черно море в мач от 26-ия кръг на Първа професионална лига. Първата по-сериозна опасност бе пред вратата на “моряците". След центриране от корнер Димо Бакалов стреля с глава, а топката премина над напречната греда. Н`Донгала пробва да изненада Милина с изстрел от разстояние, но вратарят спаси.

След центриране от корнер в 29-ата минута топката попадна в Буна, който реализира с шут от границата на наказателното поле - 0:1. В 38-ата минута Мариян Огнянов центрира отляво към Н`Донгала, който не успя да улучи добре топката и стреля в аут. В 41-вата минута Мехди Фенуш, финтира няколко бранителя на гостите, влезе навътре в наказателното поле и стреля, но над напречната греда.

След почивката Черно море установи тотален превес. В 79-ата минута Н`Донгала центрира отдясно първо Минчев, а после и Кузма се разминаха с топката. Между 87-ата и 88-ата минута Димо Бакалов бе изгонен с два жълти картона, като първия бе за бавене на играта, а вторият, след като задържа на Жоро Илиев. До края до нов гол така и не се стигна и така "смърфовете" се поздравиха с успеха.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



235