Най-скандалният конгрес на БФС, Пенев: В уредени мачове не участвам


В. Мухарски

Изключително скандално започна провеждането на VIII редовен Конгрес на Българския футболен съюз. Първоначално двама от кандидатите Любослав Пенев и Ивайло Дражев не бяха допуснати в зала "София" на хотел "Маринела". Двамата пристигнаха към 10:00 часа сутринта, но не бяха допуснати.

На двамата им било заявено да се върнат малко след 12:15 часа заради тайния избор на комисии. В същото време настоящият президент и кандидат за нов мандат Борислав Михайлов откри церемонията.

В крайна сметка около 12:30 часа кандидатурите и на тримата претенденти за шефския пост бяха допуснати до процедура. Любо Пенев обаче "хвърли бомбата" като заяви пред конгресната зала, че напуска форума с думите: "В уредени мачове не участвам!".

Впоследствие Пенев внесе яснота пред медиите като заяви: "Не, не се отказвам. Исках да говоря за футбол, но това отпада, поне за днес. За мен това е изключителен фарс! Аз съм меко казано възмутен. Меко казано! Нито е честно, нито е справедливо. Трябваше да има наши представители във всички комисии. Изборът трябва да е демократичен. Любо Пенев и екипът му не участват в уредени мачове. Напускаме залата", категоричен бе Пенев.

165