Венгер: 20 нови футболисти не могат да те направят щастлив


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер изрази увереност, че отборът ще подобри реализацията си през новия сезон."Артилеристите" вкараха 65 гола през миналата кампания, което е най-малко сред всички отбори в топ 4. Това бе и най-слабият резултат за Арсенал през последните девет години и според експерти, именно за това "артилеристите" не са били конкурент за титлата през сезон 2015/16.

Очакваше се, че Арсенал ще реши този проблем през това лято. Но Джейми Варди отказа да дойде на "Емирейтс", а преговорите за Алекссандър Лаказет и Гонсало Игуаин завършиха на ранен етап. Вместо това, отборът попълни редиците си с 21-годишния Такума Асано.

Венгер обаче е спокоен и вярва, че отборът ще изглежда различно през новата кампания.

"Наистина, това е едно от нещата, в които не бяхме добри през миналата година. Но бяхме най-добри по създаване на шансове. Санчес и Уолкът не показаха нужната ефективност в завършването на атаката, но мисля, че имаме силите да подобрим този аспект през сегашния сезон и ще изглеждаме различно", заяви Венгер.

"Завършвахме атаките по-зле, отколкото преди година, а играчите са същите. Това явление е характерно със своята цикличност и е свързано с факта, че някои наши футболисти пропуснаха много заради травми през миналия сезон. Надявам се, че сега играчите ще играят повече. Кампанията на Юнайтед и Сити? Най-лесното е да направиш всички щастливи, като купиш 20 футболисти. Докато началото на сезона не те върне в суровата реалност", завърши французинът, който по-рано днес намекна, че няма да закупи нападател.

 

163