Станаха известни първите две жертви на Моуриньо


Н. Гавазов

Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо възнамерява да се избави от централния защитник Дейли Блинд и полузащитника Хуан Мата, твърдят британски източници. Вчера португалецът за първи път посети тренировъчната база в Карингтън, оглеждайки мястото на своята бъдеща работа. Специалистът е бил съпровождан от изпълнителният директор Ед Удуърд и почетния посланик на клуба Сър Боби Чарлтън.

Според информациите, Жозе вече строи планове за лятото и дори определил приоритетните си направления по подсилването на състава. които споделил със своите спътници.

Съобщава се, че в отбора, който Моуриньо възнамерява да построи за спечелване на Висшата лига, не влизат двама - Блинд и Мата. В случай на подходящо предложение за покупката на някой от тези играчи, Жозе ще одобри продажбата, като получените средства ще бъдат инвестирани в нови футболисти.

По всичко изглежда, че португалецът не е променил мнението си за испанеца, когото постави пред вратата на Челси през зимата на 2014 година. Моуриньо не е доволен от работата на Мата без топка и отсъствието на скоростни качества.

Що се отнася до Блинд, то неговите физическа качества не съответстват на профила централни защитници, които Жозе предпочита да вижда в своите отбори.

 

137