Тотнъм с важни три точки срещу Вила


В. Мухарски

Тотнъм записа успех с 2:0 като гост на Астън Вила в Бирмингам в мача от 30-я кръг на Висшата лига. Лондончани вече дръпнаха с шест точки на Арсенал и изостават само с две от Лестър и първото място, но "лисиците" все още не са играли мача си от кръга срещу Нюкасъл.

Иначе двата гола за "шпорите" днес реализира звездата на тима Хари Кейн (45 и 48). В последната минута на редовното време Хари Кейн изведе "шпорите“ напред. Деле Али подаде на Кейн, който се разписа за 1:0. При втория гол Деле Али отново се превърна в асистент на Кейн, който нанесе удара си за 2:0.

Вила можеше да върне едно попадение в 84-ата минута. Аю навлезе от дясно, стреля, но топката се удари в десния стълб. След това Руди Гестет опита добавка, но този път напречната греда спаси гостите. В 88-ата минута Лескът удари нова греда, след като засече топката при едно центриране от корнер.

Така Кейн продължи отличното си представяне, а двата гола, които отбеляза го изравниха с Джейми Варди на върха при голмайсторите. Двамата английски нападатели имат по 19 попадения. Астън Вила записа поредна загуба в първенството и се бетонира на последното място в класирането, като бирмингамци със сигурност изпадат в Чемпиъншип.

125