Черните котки минаха пътя на Червените дяволи


В. Мухарски

Съндърланд записа успех с 2:1 при домакинството си на Манчестър Юнайтед в първия двубой от 26-ия кръг на Премиър лийг. Уахби Хазри даде ранен аванс на своя тим, след като откри резултата още в третата минута. Хазри изпълни пряк свободен удар Дефоу прескочи топката, която влезе в далечния ъгъл, без Де Хеа да успее да се намеси - 1:0.

В 39-ата Антони Марсиал изравни. Мата стреля до гредата, Маноне изби, но при добавката Марсиал технично с удар от малък ъгъл прехвърли вратаря - 1:1. След почивката домакините имаха претенции за дузпа, но подобен сигнал от рефера не последва. Като цяло домакините бяха по-активни през втората част, но Дефоу и компания нямаха късмет при завършващия удар, а освен това добрите изяви на Де Хеа спаси "червените дяволи".

Все пак логичното се случи в 82-ата минута, когато Ламин Коне отново изведе "черните котки" напред. Хазри центрира от корнер, а Коне засече с глава. Де Хеа опита да спаси, Марсиал също бе на голлинията, но двамата не успяха да спрат топката - 2:1. В края на мача и гостите имаха претенции за наказателен удар за игра с ръка на О'Шей след удар на Депай, но съдията отново прецени да не посочва бялата точка.

108