Клоп си пожела Евертън за финала


В. Мухарски

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп остана доволен от класирането на тима му на финалната фаза в турнира за Купата на Лигата в Англия."Ако трябва да съм честен не видях и една дузпа. Бях зад стена от наши играчи, а Симон май спаси няколко дузпи?", пошегува се Клоп.

"Разбира се, че исках да ги гледам, но хора зад мен казаха, че не виждат нищо. Много висок съм бил и някой ме помоли да застана на колене. Аз обаче имам една травма от 20 години и реших да гледам седнал. Не можах да видя дузпите, но чувството да гледаш радостта на феновете бе страхотно. Ще ми се наложи да видя наказателните удари вкъщи", добави още специалистът.

"Червените" ще се изправят на финал срещу победителя от двубоя тази вечер в другия полуфинал между Манчестър Сити и Евертън. Попитам за едно евентуално мърсисайдско дерби, Клоп заяви:

"Един прекрасен град заслужава подобен финал. Хората тук ми казват колкото много би значил за тях подобен мач. Разбирам, че това би било нещо голямо, но само ако ги победим. Ще гледаме мача днес и е нормално Евертън да са фаворити, тъй като победиха в първата среща. Феновете в този град са прекрасни - микс от червено и синьо. Те имат вражда, но са доказали, че могат да бъдат единни и точно поради тази причина заслужават финал", завърши мениджърът на Ливърпул.

136