Дузпа носи успеха на Сити


В. Мухарски

Дузпа спаси Манчестър Сити в края на мача срещу Норич в среща от 11-ия кръг на Висшата лига. Гражданите стигнаха трудно до победата и се наложиха с 2:1 срещу своя съперник на "Етихад“.

Сити поведе в резултата в 67-та минута, когато Кевин Де Брюин центрира от корнер в наказателното поле на Норич, където Николас Отаменди бе изпуснат от защитата на гостите. Аржентинецът засече топката с глава и я изпрати в горния ляв ъгъл на вратата на Джон Руди.

В 83-ата минута Камерън Джероум изравни след груба грешка на Харт. Стражът изпусна топката след едно безобидно центриране на Брейди и отблизо Камерън Джеръм не пропусна да се разпише за 1:1.

Малко преди края Ръсел Мартин игра с ръка в наказателното поле и беше изгонен, а домакините получиха дузпа. Туре беше точен и донесе победата на отбора си.

Дълбоко в добавеното време на срещата домакините получиха право да изпълнят втора дузпа в мача, след като Роби Брейди спъна Рахийм Стърлинг в наказателното поле на Норич. Александър Коларов изпълни наказателния удар, но изпрати топката встрани от левия стълб на вратата на Джон Руди.

137