Алърдайс: В Болтън най-обичах да побеждавам Арсенал


Н. Гавазов

Мениджърът на Съндърланд Сам Алърдайс в своята автобиографична книга разказа за взаимоотношенията си с наставника на Арсенал Арсен Венгер. Според английския специалист, френският му колега приема прекалено лично нещата и освен това страда от високомерие.

"Когато бях начело на Болтън, повече от всичко обичах да побеждавам Арсенал. Ние им създавахме проблеми, а Арсен Венгер ни мразеше. Както след едно равенство на "Хайбъри" той отказа да подаде ръка. Видях, как от ярост си свали вратовръзката и я хвърли на земята. Венгер всичко възприема близо до сърцето си, а освен това е обзет от високомерие. Той не е от тези, които след мача ще те поканят в кабинета си, за да пиете", заяви Алърдайс.

"Колкото повече го закачах, толкова повече това ми харесваше. Той се стараеше да влияе на арбитрите чрез пресата, създавайки впечатление, че сме агресори, които се интересуват само от това, как да фаулират съперника си. Той едва ли не искаше правило, което да позволява на играчите му да правят каквото си искат с топката, а ние пък да не им го отнемаме. На практика трябва да умееш да намериш слабите места в съперника и да се възползваш. Но когато ги побеждавахме, в пресата обикновено пишеха, че Арсенал е играел небрежно, а съдиите са били прекалено меки", добави мениджърът.

 

249