Венгер не е изненадан от лошия старт на Арсенал и Челси


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че не е изненадан от проблемите на фаворитите на старта на Висшата лига. Действащият шампион Челси постигна само една победа в първите четири мача и допусна девет гола. Не блести и Арсенал, който подели точки с Ливърпул и загуби от Уест Хем.

Според Венгер, средното ниво на отборите във Висшата лига продължава да расте. Високата конкуренция води до това, че сега точки се печелят с още по-голям труд.

"Не е изненада, че като цяло Висшата лига става по-сила. Защо? Защото английските клубове стават все по-богати, дори отборите от долната половина на таблицата могат да си позволят добри играчи от Испания и Италия. Ето защо не е сюрприз, че победите в Англия сега се постигат по-трудно", заяви Венгер.

"Освен това, абсолютен феномен е малкото количество домашни победи. Това показва, че отборите се отправят за гостуване без никакъв страх. Те играят с пълни сили и благодарение на високото индивидуално майсторство постигат неочаквани резултати", каза още мениджърът.

 

188