Айър обеща големи покупки в Ливърпул


Н. Гавазов

Изпълнителният директор на Ливърпул Йън Айър заяви, че благодарение на своята добре измислена стратегия, в скоро време клубът ще може да извършва гръмки трансфери. По-голяма част от феновете на мърсисайдци относително скептично се отнасят към трансферната политика на клуба при Брендън Роджърс, който предпочита да инвестира в млади и перспективни футболисти, вместо в доказани звезди, както е при конкурентите.

През това лято обаче Комитетът за трансфери вече демонстрира своята готовност да подписва с готови майстори, влагайки 29 милиона паунда за Роберто Фирмино. Айър вижда в това признак, че дългосрочната стратегия на клуба започва да работи.

"Много години посещавам Коп-а и както и всички останали, бих бил щастлив от покупката на великолепни играчи, независимо от цените. Но както видяхме от предишните собственици, нещата във финансов план могат да не се развият правилно. Хората започват да говорят, че не управляваш както трябва клуба", заяви Айър.

"Така не трябва да се работи. Трябва да имаш много подробен, внимателно замислен план и трябва да се убедиш, че всеки го е разбрал и се придържа към него. Така постъпваме тук и така ще бъде за в бъдеще", каза още функционерът.

"Но това не означава, че не инвестираме или не купуваме добри играчи. Просто го правим с ум и с подходящ маниер. Може би през изминалата година не претендирахме за попадане в Шампионска лига, но ние продължаваме да прогресираме като клуб и продължаваме да подобряваме състава си. Също така ставаме все по-силни във финансов план, а това означава, че в бъдеще, реализирайки своята стратегия, ние ще разполагаме с по-голям ресурс за инвестиции", завършва Айър.

 

158