Ван Гаал: Показахме невероятен футбол, но Челси получи всичко


Н. Гавазов

Независимо от поражението с 1:0, мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал определи мача срещу Челси като най-добър за неговия отбор през текущия сезон. Както е известно, "червените дяволи" създадоха 11 положения за гол срещу само две на противника, освен това контролираха топката в 72% от игровото време и позволиха на съперника си да нанесе само два удара към вратата на Давид Де Хеа (единият бе извън очертанията), но грешка при изнасянето на топката и спорна ситуация за нарушение срещу Радамел Фалкао позволи на домакините да организират контраатака, която завърши с гол на Еден Азар.

Независимо от поражението, първо за отбора от края на февруари, Ван Гаал не е разстроен и смята, че отборът е изиграл своя най-добър мач през този сезон.

"Защо трябва да се разстройвам? Изиграхме най-добрия си мач през сезона и аз се гордея със своите играчи. Въпреки, че Челси се защитаваше през цялото време, ние успяхме да създадем три положения за гол през първото полувреме и още осем след почивката. за съжаление, ние бяхме неефективни. Показахме невероятно добър футбол, доминирахме на целия терен, но, уви, загубихме. Както се казва, победителят получава всичко", заяви Ван Гаал.

 

92