Ван Гаал не е променил отношението си към Уелбек


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви, че голът на нападателя Дани Уелбек в снощния мач за Купата на Англия срещу Арсенал по никакъв начин не го е накарал д съжалява за продажбата на играча. От началото на сезона холандецът защитава своето решение да се избави от Уелбек и да привлече на негово място Радамел Фалкао, който така и не се появи в игра в злополучния за "червените дяволи" мач.

Именно Дани стана автор на победното попадение снощи, което изхвърли Юнайтед от най-стария турнир в света. Въпреки това, Луис е уверен в своята правота.

"Случват се такива неа. Също така за мен бе изненада, че Арсен Венгер го пусна титуляр. Често пускат играчите срещу бившите им отбори, което им дава допълнителна мотивация, но аз мисля, че си вкарахме този гол. Не, не съжалявам за продажбата му. Фалкао вкара четири гола, има три-четири асистенции и той стимулира другите играчи, така че това е само един аспект към професията", заяви Ван Гаал.

Самият Уелбек признава, че изпитва различни емоции след своя гол.

"Манчестър Юнайтед е клуб, който много означава за мен. Фен съм им и ми е тежко, че ги изхвърлих от турнира. Винаги ще уважавам феновете, те добре ме приеха днес и аз съм им благодарен за това", заяви Уелбек.

 

111