Венгер не вярва в проклятието Олд Трафорд


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че не отдава никакво значение на статистиката на своите гостувания на Манчестър Юнайтед през последните години. При последните десет визити на "Олд Трафорд" възпитаниците на Венгер постигнаха само едно равенство, като всичко останало бяха поражения, включително и знаменитото 2:8 през август 2011 година.

Последната победа на "артилеристите" на гости на Юнайтед бе през септември 2006 година, благодарение на единствения гол на Емануел Адебайор.

Венгер обаче предпочита да не обръща внимание на статистиката в навечерието на чевъртфиналната среща от Купата за Англия в понеделник вечер.

"Мачът притежава специална напрегнатост, защото в него се срещат два отбора, способни да спечелят съревнованието. И двата тима си мислят: "Ако преодолеем това препятствие, ние ще имаме добри шансове да спечелим съревнованието. Не вярвам прекалено в историята. Просто вярвам в двубоя в деня. В момента добре се представяме при гостуванията си. Размерът на терените е еднакъв, поради това всичко зависи само от нашето представяне и от стремежа ни към победа", заяви Венгер.

"Серията ни във Висшата лига (седем победи от осем мача) ни дава увереност. Чувстваме, че притежаваме необходимата увереност. Влизаме в мач за класиране за полуфинал и ще оставим всичките си сили. Това е нашата задача - упорита работа, отборна игра и абсолютно себераздаване. Излизаме, за да се постараем да се класираме за полуфинал, на всяка цена трябва да играем там", добави французинът.

 

206