Венгер: Трябват ни 72 точки


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е на мнение, че отборът трябва да събере 72 точки, за да си гарантира място е топ 4 на английската Висша лига. През миналия сезон "артилеристите" завършиха на четвърта позиция със 79 точки - осем повече, отколкото петия Евертън.

През сегашната кампания обаче конкуренцията за място в първата четворка е много по-голяма и Атсенал води битка с Манчестър Юнайтед, Саутхемптън, Ливърпул и Тотнъм. Във връзка с това Венгер е на мнение, че седем победи в оставащите 11 мача ще осигурят на Арсенал място в Шампионска лига през следващия сезон.

"Имаме нужда от 72 точни. Имало е сезони, когато отбори със 67 точки са се класирали в топ 4, но ако погледнете сегашната капания, в момента имаме 51 пункта. Поради това имаме нужда от 70 и малко отгоре. Краят ще е тежък и ще прилича на миналата година", заяви Венгер.

"Видяхте ли класата на отборите след нас? Саутхемптън, Тотнъм, Ливърпул и Манчестър Юнайтед. По-добре е да гледаме напред и да се движим възможно най-бързо. Всичко зависи от твоята стабилност, защото се намираме в зоната на досег за отборите зад нас, както и тимовете пред нас се намират в нашата зона на досег. Трябва да мислим за своята игра и за победа в следващия мач", добави французинът.

 

81