Венгер: Коклен не влизаше в плановете ми


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че не е разчитал на полузащитника Франсис Коклен преди старта на сезона и е възнамерявал да се раздели със сънародника си през януари. През декември, сблъсквайки се с епидемия от травми, Венгер бе принуден да отзове 23-годишния французин от наем в Чарлтън. Франсис с двете си ръце се захвана за своя шанс, решавайки проблемите на Арсенал в опорната зона.

Венгер признава, че това е било много изненадващо за него.

"Нямах планове за него на старта на сезона и дори му казах с всички сили да се старае от старта до Коледа, а след това заедно ще видим какво ще правим. Ако с уважение се отнесеш към това, тогава си изпълнил голяма част от своята работа", заяви Венгер.

"Дали съм очаквал, че в средата на сезона ще се наложи да се разделим с него? Да. Вътре в себе си мислех, че ако изобщо не заиграе някъде до Коледа, пет-шест месеца преди изтичане на договора му, аз ще съм принуден да го пусна. За самия него този вариант бе по-добър, отколкото да играе шест месеца за Чарлтън", добавя французинът.

"Не се зарадва когато го извиках от Чарлтън, защото помисли, че го викам само заради презастраховане. На практика очакваше да играе с КПР, но не игра и за него бе сюрприз, че започна срещу Уест Хем. Той знаеше, че това е неговият шанс. Понякога човешките създания се държат по странен начин, когато чакат своя шанс и най-после го получат. Колкото повече страдаш по-рано, толкова повече се наслаждаваш на своя шанс. Мисля, че през този период той имаше големи съмнения в себе си. Това отрицателно ти влияе. Сега обаче той има шанс и не иска да го изпуска. Той е победител и иска да побеждава и точно заради това е толкова целеустремен", завършва Венгер.

 

119