Пти: На красавците от Арсенал им липсва инстинкта на убиец


Н. Гавазов

Бившият полузащитник на Арсенал Емануел Пти е на мнение, че "артилеристите" на "артилеристите" не им достига инстинкт на убиец, с който навремето можеха да се похвалят "непобедимите". Пти започна професионалната си кариера под ръководството на Арсен Венгер в Монако. След това, през 1997 година, Венгер привлече своя сънародник в Арсенал, където той успя да спечели Висшата лига и Купата на Англия.

В навечерието на срещата между двата бивши отбора в рамките на Шампионска лига, Емануел заяви, че на "артилеристите" не им достига физическа мощ, необходима за големи победи.

"В нашата отбрана имахме играчи като Тони Адамс и Мартин Киоун и знаехме по какъв начин да печелим гостуванията си, как да се справяме с натиска. Помня, преди мача с Уимбълдън Адамс дойде при мен и ми каза; "Ману, забрави за футбол. Днес ще има война", спомня си Пти.

"Наистина, може да кажете, че Барселона е постигнал успехи,контролирайки топката и показвайки красива игра. Но сега мисля, че трябва да се действа прагматично и в някакви моменти праволинейно. Погледнете националния отбор н германия, погледнете Реал Мадрид. Арсенал разполага с много красиви играчи, те показват привлекателен футбол, но в този отбор няма убийци. Може би не играхме привлекателно навремето, но пък трудно можеха да ни победят. Що се отнася до Монако, те се справиха със своите лидери и Шампионска лига им помогна. Кого ще подкрепям? Не мога да кажа. Нека победи по-силният", добави бившият "артилерист".

 

122