Моуриньо: Изненадан съм, че не загубихме


Н. Гавазов

Съдийството в домашния мач против Бърнли, завършил при резултат 1:1, предизвика огромно недоволство в мениджъра на лондончани Жозе Моуриньо. В събота "сините" не успяха да победят намиращия се в зоната на изпадащите съперник и португалецът е склонен да вини за това рефера Мартин Аткинсън. Жозе е недоволен от цяла поредица съдийски решения, включително и оставения без внимание жесток фаул на Ашли Бърнс срещу Неманя Матич в 69-та минута - за своята бурна реакция полузащитникът получи червен картон и сега ще пропусне финала за Купата на Лигата.

"Смятам ли, че червеният картон промени играта? Не. В мача имаше четири момента, за които може да напишете статия. Минутите: 30-та, 33-та, 43-та и 69-та. Повече не задавайте въпроси", заяви Моуриньо.

"Не мога да коментирам инцидентите. Наказват ме когато говоря за подобни ситуации, а аз не искам да бъда наказван. Убеден съм, че независимо от някои писъци, вие сте честни момчета, професионалисти, но писъците могат да ви отдалечат от истината, Искрено смятам, че вие сте честни хора", добави португалецът.

"За да опиша ситуацията, имам нужда от думи, които обаче не мога да използвам. По-добре ще е да завършим този разговор. Не искам да изглеждам глупаво пред вас. Изненадан съм, че не загубихме. Вярвам във вашата честност и вярвам, че искате добър английски футбол. На мен не ми плащат за това да върша работата на експертите и не съм длъжен да го правя", завърши Жозе.

 

77