Венгер: Санчес получи каквото искаше


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че нападателят Алексис Санчес е имал и друг варианти през лятото, но чилиецът съвсем съзнателно е решил да избере лондонския клуб. В своя дебютен английски сезон бившият играч на Удинезе и Барселона вкара 18 гола във всички съревнования. Венгер е на мнение, че натрупаният преди "Емирейтс" опит ще помогне на Санчес по-добре да се адаптира към новите условия. Арсен е убеден, че Алексис е искал да играе именно в Арсенал.

"Алексис е играл в Италия, в Испания, той е сменял клубовете и разбира се, това помага. Второ, идвайки тук, той получи това, което искаше. Алексис имаше няколко други варианти, но той избра нас, защото чувстваше, че именно тук иска да се отправи. Понякога даден играч отива някъде и се случва това да не е неговия избор. Но мисля, че в този случай той наистина искаше да дойде тук", заяви Венгер.

"Всеки един играч има своите потребности на терена. Чувствам, че той дойде в отбор, който играе атакуваш футбол и в който може свободно да проявява своя талант. При него нещата добре се получават. Това помага", добави французинът.

 

108