Ван Гаал: Останах повече или по-малко удовлетворен


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви, че "повече или по-малко" удовлетворен от победата на своя отбор над Престън в мач от петия кръг на Купата на Англия. Представителите на Лига 1 създадоха огромни проблеми на "червените дяволи", а в началото на първото полувреме дори откриха резултата. В крайна сметка хората на Луис ван Гаал преобърнаха играта и удържаха победа с 3:1, радвайки своя мениджър.

"Останах повече или по-малко удовлетворен. Не отстъпвахме в единоборствата. Трудно бе да се борим срещу Кевин Дейвис и защитниците, но не отстъпвахме, Леко не ни провървя с гола на Престън, там имаше рикошет", заяви Ван Гаал.

"След това обаче демонстрирахме невероятен отборен дух. Променихме постройката и това решение се оказа правилно. Вкарахме фантастични голове, мисля с малко късмет. Много ми хареса второто попадение, много тренирахме подобно нещо. Маруан умее да използва своето тяло, а също така да вкарва голове. За първи път го използвам на позиция, на която той иска, но аз не винаги имам тази възможност", добави специалистът.

 

31