Ходжсън посъветва Невил да избере треньорската професия


Н. Гавазов

Наставникът на националния отбор на Англия Рой Ходжсън пожела на своя асистент Гари Невил великолепно треньорско бъдеще и го посъветва да напусне телевизията. Както е известно, бившият защитник на Манчестър Юнайтед с успех съвместява работата си в "Трите лъва" с тази като експерт в Sky Sports. Впрочем, неотдавна Гари призна, че през следващите 18 месеца ще се спре само на едно.

Според Ходжсън, ако Невил остане в телевизията, това ще е голяма загуба за английския футбол. Рой е убеден, че Гари е изправен пред голямо треньорско бъдеще.

"Не сме разговаряли с него по този повод, но тъй като често се виждаме, ние много общуваме за това, с какво той ще се занимава. От своя страна аз ще кажа, че той може да стане много добър треньор. Ако ме попитате, аз ще ви кажа, че искам да видя Гари Невил треньор. Решението за работа н Гари с националния отбор се намира в компетенцията на Футболната асоциация. Той е много добър треньор и аз съм убеден, че той ще израсте до още по-голям и умел специалист", заяви Ходжсън.

 

51