Фабрегас ще играе с Евертън


Н. Гавазов

Наставникът на Челси Жозе Моуриньо потвърди, че полузащитникът Сеск Фабрегас ще вземе участие в мача от 25-я кръг на Висшата лига на Англия с Евертън. Преди съботната среща с Астън Вила мениджърът съобщи, че Сеск е излекувал травмата на задната повърхност на бедрото си, но испанецът така и не се появи на терена на "Гудисън Парк", който най-после бе покорен от Жозе.

Нещо повече, Фабрегас дори не намери място в заявката на отбора. Оказва се, че Моуриньо е решил да не предприема допълнителни рискове по отношение здравето на играча, който обаче ще е готов за сряда.

"Фабрегас ще играе в сряда, защото в мача с Вила взехме решение да го запазим. Не исках да рискувам с двама играчи едновременно, защото Вилиан имаше малък проблем с предишната среща, а това също бе риск. Поради това пускането на двамата е голям риск и решихме да рискуваме само с един. Не мога да кажа, че той ни липсваше срещу Астън Вила, защото Рамирес се завърна. Той бе великолепен срещу Ливърпул, Манчестър Сити и Астън Вила. Това е играч с друг профил, но той много дава на отбора", заяви Моуриньо.

 

76