Еванс: Свикваме с философията на Ван Гаал


Н. Гавазов

Защитникът на Манчестър Юнайтед Джони Еванс заяви, че отборът бавно, но уверено свиква с философията на мениджъра Луис ванн Гаал. Независимо от това, че "червените дяволи" до този момент не показват убедителна игра, Юнайтед се намира на трета позиция във Висшата лига на Англия и има добри шансове да спечели Купата на Англия, където се добра до петия кръг на турнира.

Според Еванс, той и съотборниците му постепенно свикват с изискванията на Ван Гаал, а разнообразните тактически схеми задължително ще донесат на Юнайтед ползи в дългосрочна перспектива.

"Бе ни трудно, защото преходният период продължи много дълго. Ние свикнахме да играем по определен начин в продължение на няколко години, но мениджърът иска друго. Трябваше ни време за адаптация, но в последните срещи може да видите положителни признаци от нашата игра. Мисля, че смяната на тактическите схеми ще ни е от полза. Използваме различни постройки против различни отбори и мисля, че това разнообразие ще донесе своите плодове в дългосрочна перспектива. Имаме много атакуващи играчи и е напълно естествено, че от нас се очаква зрелищен футбол. Мениджърът обаче направи много да не се увличаме по атаките и всеки от нас да знае своя маньовър, за да играем рационално, а това да носи нужните резултати", заяви Еванс.

 

48