Роджърс: Коутиньо може да следва стъпките на Суарес


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс е убеден, че полузащитникът Филипе Коутиньо ще израсне до топ играч и ще следва пътя на Луис Суарес. Ден след като подписа нов договор с вицешампиона Коутиньо отпразнува събитието с победен гол във вратата на Болтън, който позволи на Ливърпул да се класира за петия кръг на Купата на Англия.

Роджърс не крие възхищението си от бразилеца и е убеден, че Филипе след няколко години ще се превърне в играч от световна класа.

"Бих заплатил, за гледам играта му. Мисля, че той е отличен пример за тези английски таланти, които имат добра техника, но заради малкия си ръст напускат футбола. Мисля, че след няколко години той ще стане играч от световна класа. По-рано за нас игра Луис Суарес, който, намирайки се в този отбор, усъвършенства своята игра и в края на краищата се превърна в звезда от световен мащаб. Струва ми се, че Коутиньо е способен да повтори този път. Той е забележителен футболист, а подписването на нов договор показва, че свързва своето бъдеще с Ливърпул и иска да прогресира тук", заяви Роджърс.

 

108