Бебе: Помислих, че в Юнайтед се шегуват


Н. Гавазов

Нападателят Бебе призна, че първоначално е възприел като шега новината, че Манчестър Юнайтед го иска през 2010 година. Тогава "червените дяволи" щедро заплатиха на Витория Гимараеш за Бебе 7.4 милиона паунда, като 30% от тази сума прибра известният агент Жорже Мендеш.

Този трансфер се смята за един от най-неудачните на Сър Алекс, макар че съществуват подозрения, че шотландецът е бил измамен от Мендеш. Бебе записа само седем мача за Юнайтед и след обиколки под наем в няколко отбора, през миналото лято най-после окончателно напусна "Олд Трафорд". За самия португалец привличането от Манчестър Юнайтед е било голям сюрприз.

"Моят договор предвиждаше откупването му срещу 9 милиона евро и за два дни се появи отбор, който пожела да заплати тази сума. Така аз се отправих в Манчестър. Помислих, че се шегуват. Много научих от Сър Алекс. Защо не се получиха нещата? Бяха сам. Трябваше ми повече опит, за да се справя с обстоятелствата. В Манчестър бях момче и бях сам. Израснах, станах по-добър и сега всичко е по-различно", заяви Бебе.

 

88