Асаиди критикува трансферната политика на Брендън Роджърс


Н. Гавазов

Крилото Осама Асаиди, който през миналата седмица напусна Ливърпул, подложи на критика трансферната политика на мениджъра на мърсисайдци Брендън Роджърс. Получавайки добро предложение от АлАйн, английският вицешампион побърза да отзове 26-годишният мароканец от наема му в Стоук Сити и да го продаде на клуба от ОАЕ за 4.75 милиона паунда.

Арабският футболист е разстроен, че така и не получи пълноценен шанс в Ливърпул, където пристигна през 2012 година за 2.4 милиона паунда и записа само 12 мача в дебютния си сезон.

"Честно казано, аз така и не получих справедлив шанс в Ливърпул. Ако погледнете мачовете с мое участие, аз не бях толкова лош. Ливърпул е голям клуб, който се стреми да купува и купува, но те не винаги купуват правилните играчи. Те се ориентират към гръмки имена, но гръмките имена не винаги са това, което е необходимо, защото понякога по-малко звучните имена са по-добри", заяви Асаиди.

"Но те купуват гръмки имена за големи пари и се принуждават да ги пускат да играят. Така се случва в Европа и трябва да имаше голям късмет. Дойдох от малък клуб в Холандия, направих голяма крачка, отивайки в Ливърпул, защото ми казаха, че съм добър играч и ще получа шанс, но аз така и не получих този шанс. След Хееренвеен исках да отида в Аякс, а след Аякс да премина в сериозен клуб. Може би допуснах грешка, отивайки в Ливърпул толкова рано", добави мароканецът.

 

112