Ван Гаал: Ще направя от Юнайтед най-добрия отбор в света


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви, че иска да създаде от своя отбор доминираща сила в световния футбол. През миналото лято Ван Гаал инвестира повече от 150 милиона паунда в укрепване на състава на своя тим и първоначално декларира, че целта му е да върне "червените дяволи" в Шампионска лига. Но сега, по средата на сезона, холандският специалист гледа още по-мащабно.

"Моите амбиции се състоят в това да формирам най-добрия отбор в света посредством най-добрите играчи в света, които успешно да си взаимодействат помежду си", заяви Ван Гаал.

През последните седмици Юнайтед демонстрира много приличен футбол, но холандецът се надява на по-нататъшен прогрес благодарение на пустеещия лазарет.

"Надявам се, че може да създадем победна серия, тъй като сега играчите се завръщат в строя и през следващите три седмици ще мога да разчитам на тях. Тогава нашата игра би трябвало да се подобри, тъй като тези футболисти от самото начало са част от стартовия състав, например, Дейли Бинд и Анхел Ди Мария се завръщат в строя. Маркос Рохо също е част от титулярния състав. Аз досега нямах възможност да строя играта с помощта на едни и същи играчи. Надявам се, че сега ще мога да го направя", каза още специалистът.

"Нито един от отборите във Висшата лига не може да спечели всичките срещи, но може би Манчестър Юнайтед ще успее. Това винаги е наша цел, но това е и цел на Жозе Моуриньо и на другите мениджъри - Пелегрини, Куман или Венгер", завършва Ван Гаал.

 

28