Скоулс: Видич се провали в първия мач, но след това стана легенда


Н. Гавазов

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс сподели спомените си за дебюта в отбора на защитника Неманя Видич през 2006 година, а също така разказа, как сърбинът стана незаменим играч за "червените дяволи".

"Този дебют се случи в мача с Блекбърн. Бяхме гости, тогава Рио играеше в полузащита, а след това го изгониха, луд мач. Топките влизаха ти в една, ту в другата врата, имаше много груби грешки от двете страни и ние загубихме с 4:3. Неманя бързо разбра, че не е достатъчно добър за игра в центъра на защитата и веднага започна да прави така, че да се поправи", заяви Скоулс.

"През следващите години аз постоянно виждах, как Неманя работи с тежести в залата за тренировки. Той успя да направи от себе си един огромен централен защитник, способен да изключва нападателите от играта. Той и по-рано умееше добре да играе с глава, а трупайки мускули, просто стана непобедим на втория етаж. Неманя стотици пъти ни е спасявал, изчиствайки подавания на съперника при тежки гостувания. Той стана легенда за клуба. Жалко, че заради травми малко смаза края на своята кариера на "Олд Трафорд"', каза още бившият играч на Юнайтед.

 

41