Лестър измъкна Крамарич от Челси?


Н. Гавазов

Нападателят на Риека Андрей Крамарич ще премине не в Челси, а в Лестър. Агентът на футболиста съобщи, че играчът не е успял да се договори с Челси по условията на договора. Крамарич е поискал гаранции, че през следващия сезон няма да бъде даден под наем, а ще остане в Челси, което "сините" не са могли да гарантират.

По данни на източника, Лестър вече е съгласувал с Риека условията на трансфера. "Лисиците" ще заплатят за Крамарич 7 милиона паунда, а още 2.3 милиона хърватският клуб може да получи под формата на бонуси. При това в договора на Андрей с Лестър е включен пункт, който улеснява прехода на играча в друг тим, ако "лисиците" изпаднат от Висшата лига.

В същото време италиански източници твърдят, че 23-годишният хърватин вече се е договорил с Челси, но през втората част на сезона ще играе под наем в Лестър, за да се адаптира към условията на Висшата лига. Съобщава се също така, че Крамарич утре ще премине медицински прегледи в Лондон, след което че подпише четиригодишен договор със "сините".

 

118