Скоулс: Моуриньо сам си е виновен


Н. Гавазов

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс е на мнение, че мениджърът на Челси Жозе Моуриньо сам си е виновен за това, че отборът му неубедително е провел наситения празничен период. Преди няколко кръга "сините" уверено заемаха първата позиция във Висшата лига и дори мнозина побързаха да определят Челси като бъдещия шампион.

След поредица неуспехи обаче, включително поражението с 5:3 на "Уайт Харт Лейн", преимуществото на "сините" бе загубено - Манчестър Сити се изравни по точки с Челси.

Дербито с Тотнъм бе седми мач за "сините" за последните 22 дни и Скоулс е на мнение, че Жозе сам си е виновен, че отборът не е достатъчно свеж. Пол смята, че португалецът е проявил слабост при ротациите на състава.

"Не споделям мнението на Жозе Моуриньо и не смятам, че съдийството в мачовете срещу Саутхемптън и Тотнъм бе толкова лошо. Неговият отбор изглежда изморен. Във връзка с това възникват някои въпроси, като например, защо той не използва възможността да предостави отдих на по-голямо количество играчи в мачовете срещу Дарби в Купата на Лигата и срещу Спортинг в Шампионска лига на 10 декември, който нямаше никакво значение за класирането на тима. Срещу Лисабон той пусна в игра Гари Кейхил, Сесар Аспиликуета, Неманя Матич, Сеск Фабрегса и Диего Коща. В мач, който бе без значение", заяви Скоулс.

 

106