Скоулс: Джерард трябваше да отиде в Челси


Н. Гавазов

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс е на мнение, че капитанът на Ливърпул Стивън Джерард е трябвало да отиде в Челси преди десет години. Вече втори ден британската преса без умора обсъжда предстоящото заминаване на Джерард от Ливърпул в края на сезона. По всичко изглежда, че Стивън ще направи това, така и не триумфирайки във Висшата лига.

Скоулс, който има на сметката си 11 титли в състава на Манчестър Юнайтед, е на мнение, че Джерард е трябвало да се отправи в Челси след триумфа на мърсисайдци в Шампионска лига през 2005 година.

"За мен, като фен на Юнайтед, е трудно да кажа, че съжалявам, че Джерард никога не е печелил първенството. Ако имаше момент да напусне Ливърпул и да премине в друг клуб, това бе когато Челси за втори път се опита да го получи, след като спечели Шампионската лига през 2005. Той трябваше да отиде. Тогава нямаше да има никакви съмнения, че Челси ще може да спечели Лигата повече от един път", заяви Скоулс за The Independent.

"Има хора, които ще кажат, че трансфер в Челси би направил постиженията му по-малко значими. Не съм съгласен. Смяната на клубовете е част от футбола. Лично аз имах късмет, че моят клуб беше достатъчно силен, за да реализирам амбициите си там. Само мога да гадая, повлия ли на неговото решение да напусне Ливърпул обстоятелството, че в сравнение с миналия сезон, неговият отбор изглежда много по-далеч от титлата", каза още Пол.

 

85