Бенитес: Истанбулското чудо би било невъзможно без Джерард


Н. Гавазов

Бившият мениджър на Ливърпул Рафаел Бенитес на своя официален сайт коментира напускането на Стивън Джерард от английския клуб, отбелязвайки приноса на капитана на "червените" във финала на Шампионска лига през 2005 година, който Ливърпул спечели, губейки на полувремето от Милан с 3:0.

"Ако мога да характеризирам Джерард с една дума, това е страст. Шест години той бе мой капитан и ние заедно работихме,з а да създадем отбор, който да стане шампион на Англия и да спечели Шампионска лига. Без Стивън нищо нямаше да направим през този години.

"Истанбулското чудо" би било невъзможно без Джерард. Онази вечер той вдъхнови отбора си, отказвайки да се примири с това, че е невъзможно да бъде заличен пасива срещу Милан. Той поведе отбора след себе си, вкарвайки първото попадение с глава, а след това прояви решителност, спечелвайки дузпа пред третия гол.

Във връзка с новината, че Джерард напуска Ливърпул след края на сезона, искам да му пожелая всичко най-добро в бъдеще и да му благодаря за съвместената работа на "Анфийлд".

Ливърпул губи не само отличен спортист и футболист. Клубът се разделя със своето "червено" сърце. Запомни, Джерард, ти никога няма да бъдеш сам", написа Бенитес в своя блог.

 

65