Официално: УБА уволни Ъруин


Н. Гавазов

УБА официално обяви за раздялата си с мениджъра Алън Ъруин, който работи с отбора в продължение на седем месеца. Назначаването на специалиста през юни бе сюрприз за мнозина, тъй като за фаворит за поста се смяташе Тим Шерууд, докато Ъруин на практика нямаше опит от самостоятелен опит.

След неделната загуба с 2:0 от Стоук Сити "дроздовете" се оказаха на точка от зоната на изпадащите и ръководството реши да прекрати 12-месечното си съглашение с Ъруин. По такъв начин отборът ще бъде готвен за срещата с Уест Хем на 1 януари от досегашните асистенти на шотландеца Роб Кели и Кит Даунинг.

"Най-важната задача е за шести пореден сезон да гарантираме оставане в елита и заради тази цел е необходимо да се вземат важни решения. Алън впечатли със своя маниер на работа, но той знае, че резултатите не бяха добри. Искаме да му благодарим за неговото старание и да му пожелаем успехи в бъдещите начинания. Това решение го вземаме със съжаление, но такава е необходимостта", заяви техническият директор на УБА Тери Бертон.

 

32