Роджърс: Ливърпул продължава борбата за топ 4


Н. Гавазов

Наставникът на Ливърпул Брендън Роджърс се надява, че завръщането в строя на нападателя Даниел Стъридж ще помогне на отбора му да извърши пробив в топ 4 на Висшата лига на Англия. След неделната среща с Арсенал, мърсисайдци се оказаха на 10-то място в класирането, на девет точки от зоната на Шампионска лига.

Роджърс обаче е напълно уверен, че отборът може да съкрати тази дистанция - благодарение на Стъридж, който в момента се намира в Бостън, но през януари ще се присъедини към Ливърпул.

"Продължаваме ли да се борим за място в четворката? Да, без съмнение. Тази задача винаги е трудна и разбира се, ние трябва да събираме точки. Но вече демонстрирахме, че този тим е способен да постига серия от резултати. През втората половина на миналия сезон ние постигнахме 11 поредни победи, а най-важното нещо в това отношение е увереността", заяви Роджърс.

"Когато през януари се завърне Стъридж, ние отново ще станем този отбор. Неговата рехабилитация премина в Лос Анджелис, сега е в Бостън под наблюдение на специалисти. Надявам се, че скоро след Нова година той ще се завърне. На определен етап през януари той ще се присъедини към нас", добави специалистът.

 

80