Пелегрини: Останалите отбори имат преимущество заради нашите ограничения


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини заяви, че наложените на клуба санкции за нарушаване на правилата за финансовия феърплей (ФФП) са дали преимущество на конкурентите на "гражданите". Както е известно, заради нарушаването на ФФП шампионът на Висшата лига бе принуден не само да проведе сдържана трансферна кампания през лятото, но и да намали количеството играчи за Шампионска лига - заявката на Сити за турнира се състои от 21 човека, а не 25 както е при останалите отбори.

Освен това, санкциите се отразиха и на заплатите в клуба, а всичко това според Пелегрини не позволява на отбора с пълни сили да се конкурира с останалите грандове в Англия и Европа.

"Ние се стараем да спечелим колкото е възможно повече точки, защото, повтарям, всички турнири са еднакво важни за нас. За нас е много важно добре се представим в Шампионска лига и да не изостанем във Висшата лига. Мисля, че работата не е само в парите, въпреки че вие постоянно говорите за това. През тази година сме ограничени откъм пари, а и откъм играчи. А когато си ограничен, ти даваш огромно преимущество на останалите отбори. Мисля, че ако искаш да се бориш максимално успешно, то не трябва да даваш никакво преимущество на останалите", заяви Пелегрини.

 

96