Роджърс защити Венгер и себе си


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс се изказа в защита на своя колега от Арсенал Арсен Венгер, а също така отговори на собствените си критици. В навечерието на срещата с "артилеристите", Роджърс призна, че изпитва огромно уважение към Венгер и не разбира феновете, които критикуват и дори обиждат французина.

"Венгер е изумителен - за Арсенал и за футбола като цяло. Критикуват те като мениджър когато не печелиш мачове, но някои неща, с които той се сблъсква, са просто позорни. Той се спъна и падна на железопътната гара, а хората започнаха да го снимат, но за съжаление, това е съвременния свят. А случилото се в мача с УБА (банер за оставка на Венгер) е лошо. Той е водеща фигура във футбола, истински деец на играта", заяви Роджърс.

През сезона с критики се сблъска и Брендън Роджърс, който бе обявен за Мениджър на миналата година.

"Знам как става това. Преди шест или седем месеца бях определен за Мениджър на годината, а сега, само защото загубихме двама играчи от световна класа, аз не съм добър. Но приемам всичко. Мислят ли си хората, че ние просто, ей така, случайно играхме в последния мач със схема 3-4-3? Британски мениджър, който използва 3-4-3? Чужденецът, който играе с тази схема, вече щеше да е определен за тактически гений. Сигурно някой си мисли, че случайно избрах тази схема или нещо подобно. Но не мислят ли хората, че може би аз станах рано сутринта, мислейки над нашите проблеми? Действахме с опорен полузащитник и трима в отбрана с Маркович на фланга и Стърлинг като 9-ти номер, но дотогава трябваше да се помисли. Това не падна току-така от небето", добави специалистът.

 

94