Ван Гаал: Фантастични голове и отлични реакции на Де Хеа


Н. Гавазов

Наставникът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал призна, че Давид де Хеа е изиграл важна роля при победата над Ливърпул, но холандецът добави също така, че крайният резултат не е заслуга само на вратаря.

"Мисля, че вкарахме забележителни голове. Също така много добре се придържахме към постройката. Независимо от головете, позволихме на съперника да създаде много положения. Това се случваше всеки път когато даден пас не намираше своя адресант. В тази област ние трябва да се подобрим", заяви Ван Гаал.

"Винаги може да се говори, че някои играчи оказват голямо влияние върху мач и разбира се, Де Хея повлия на срещата. Но също така мога да отбележа и други, които показаха хубав футбол и също оказаха влияние върху играта. Може да отбележете толкова играчи, колкото искате. Майкъл Карик много добре игра в отбраната. Казах, че имам изключителна английска отбрана, но след това Джони Еванс ме поправи каза, че е от Северна Ирландия. Това бе британска отбрана", добави холандецът.

"Гордея се, че не допуснахме гол, в това число и на добрите реакции на Де Хеа. Вкарахме фантастични попадения - с едно докосване - и много съм доволен от това", завърши Ван Гаал.

 

67