Нюкасъл няма да уволнява Алън Пардю


Н. Гавазов

Алън Пардю ще остане на длъжността мениджър на Нюкасъл и няма да бъде уволняван дори в случай, че отборът му претърпи поражение от Суонзи прз следващия уикенд, съобщава ВВС. В навечерието на двубоя със Стоук от шестия кръг на Висшата лига на Англия, в пространството активно се носеха слухове, че на 53-годишния Пардю ще бъде посочена вратата в случай на отрицателен резултат. "Свраките" загубиха с 1:0, а Алън лично призна, че му предстои "сериозен разговор" с Майк Ашли.

Босът на Нюкасъл обаче няма никакво намерение да уволнява специалиста. Според информацията, съдбата на Алън не зависи от нито един мач, поради тази причина мениджърът може спокойно да продължи работата си, търсейки изход от кризата.

През текущата календарна година Нюкасъл проведе 25 мача в рамките на Висшата лига и записа само пет победи. Неуспешното представяне на тима стана причина за масови протести на феновете, които изразяват недоволството си не само от Пардю, но и от Ашли.

Впрочем, Daily Mail предполага, че ангелското търпение на Ашли към Пардю е свързано само с финансови причини. Евентуалното уволнение на мениджъра, който има договор с клуба до 2020 година, ще струва на боса на Нюкасъл най-малко 5 милиона паунда.

 

154