Саутхемптън е близо до назначаването на нов мениджър


Н. Гавазов

Изпълнителният директор на Саутхемптън Лес Рийд призна, че клубът е близо до назначаването на нов мениджър на отбора. В своя първи и както се оказа, единствен сезон на "Сейнт Мери", Маурисио Почетино изведе "светците" до осмото място във Висшата лига. През миналия месец обаче Тотнъм примами аржентинският специалист.

Според слуховете, в момента Саутхемптън избира между Роналд Куман, Стив Брус, Мххаел Лаудруп, Нийл Ленън и Тим Шерууд. Рийд отказа да назове имена, но отбеляза, че решението е много близо. Впрочем, след днешната раздяла между Галатасарай и Роберто Манчини , Sky Spоrts информира, че италианецът също е опция, но според специалисти, подобен вариант е малко възможен.

"Ние сме все по-близо до предпочитаната кандидатура. Когато бе обявено напускането на Маурисио, нас ни засипаха с въпроси, но едновременно с това бяхме изумени от нивото на кандидатите, които проявяваха интерес към тази работа. Имаме пет-шест кандидата. Радваме се, че стигнахме до четирима кандидати и всички те от самото начало бяха в плановете ни. Процесът върви добре и аз се надявам, че ще работим много бързо, тъй като за такива неща е необходимо да се съгласуват много книжа. Надявам се, че съвсем скоро ще зарадваме феновете", съобщи Рийд.

 

52