Гигс плакал след последния мач на Юнайтед


Н. Гавазов

Райън Гигс призна, че не е успял да сдържи сълзите си след последния мач от изминалия сезон. Както е известно, малко преди края на кампанията "червените дяволи" уволниха Дейвид Мойс от мениджърския пост. Уелсецът пое тима за последните четири мача, като в един от двубоите дори игра. Райън, който реши да не продължава игровата си кариера и сега е асистент на Луис ван Гаал, призна, че е плакал след мача със Саутхемптън на 11 май.

"Слизахме от самолета на летището в Манчестър. Сбогувах се с играчите, благодарих им. Не съм емоционален човек - така мисля. Наистина не съм емоционален човек, но автомобилът ми бе паркиран отвън и аз си помислих: "Трябва да се добера до колата". Вече чувствах, че не мога да сдържам сълзите си", признава легендата.

"След това влязох в автомобила и веднага започнах да плача, дадох воля на емоциите си. Струваше ми се, че това бе от съчетанието между прощаването с хората и натиска, на който бях подложен. Сега звучи глупаво, това не ми отива, изобщо не е в моя стил. Излязох от летището и се оказах на един светофар. До мен спря Ники Бът, който се готвеше да потегля. Помислих си: "Дявол да го вземе, не бива Ники да ме вижда, как палача. Пиради това му помахах и се обърнах, така че никой да не ме види", допълва Гигс.

 

23